Kålgrateng
Denne retten smaker nydelig til stekt mat, men kan også nytes alene hvis man ønsker mat med mindre kjøtt.
Ingredienser (4 porsjoner)
1 stk hodekål
1 stk løk
2 fedd hvitløk
40 g smør
3 dl matfløte
1 dl crème fraîche, lett
4 ts urtesalt
1 ts salt
5 krm pepper
160 g revet ost
Slik gjør du:
1.Grovkutt kål, løk og hvitløk med en kniv.
2.Smelt smør i en stekepanne og fres grønnsakene på middels varme til de blir myke, ca 10 minutter.
3.Tilsett fløte, creme fraiche og krydder og la det småkoke i 5-10 minutter før du har blandingen over i en ildfast form.
4.Strø revet ost på toppen og sett i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, eller til osten har smeltet.
Tips:
Du kan gjerne krydre med chili, annet krydder eller urter som passer til retten du skal servere.
Oppskriften er hentet fra AlleTilbords.no. I AlleTilbords kan du filtrere oppskriftene på kostholdsretningene middelhavskost, karboredusert kost eller lav GI, du kan også krysse av for allergier. Se filmen